20 mai 2022, 6:55

Miercuri începe programul Casa Verde Fotovoltaice

Miercuri începe programul Casa Verde Fotovoltaice, prin care statul va subvenționa achiziționarea și montarea panourilor solare.

Persoanele fizice interesate se pot înscrie în programul cu un buget de 263,7 milioane lei prin intermediul firmelor de instalatori validați.

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii, scrie wall-street.ro.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul instituției, lista instalatorilor validați în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Înscrierile în programul „Casa Verde Fotovoltaice” au fost suspendate din cauza unor probleme tehnice

Nici a treia oară nu a fost cu noroc. Programul Casa Verde Fotovoltaice, reluat astăzi după o pauză de doi ani, s-a împotmolit din nou din cauza unor probleme tehnice, informează stiri.tvr.ro.

Erorile au apărut la scurt timp după ce instalatorilor li s-a permis să încarce dosare în platformă.

S-au făcut teste noi ale aplicației și de la ora 16.00 s-a încercat reluarea înscrierilor, dar fără succes.

În acest moment programul nu funcţionează.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol