10 decembrie 2023, 16:46

Mii de oameni sunt aşteptaţi la Serbările Naţionale de la Ţebea

Câteva mii de persoane sunt aşteptate duminică la Serbările Naţionale de la Ţebea, relatează Radio România Timișoara.

Manifestarea va începe la ora 10.30, în Panteonul Moţilor, unde vor avea loc o slujbă de pomenire, depuneri de coroane de flori, o evocare istorică a personalităţii lui Avram Iancu, alocuţiuni din partea autorităţilor, defilarea Gărzii de Onoare.

Evenimentul va continua cu un spectacol folcloric ce va avea loc începând cu ora 14.30 pe scena în aer liber din imediata vecinătate a Panteonului Moţilor.

Printre invitați se numără solişti cunoscuţi de muzică populară din întreaga ţară.

Organizatorii se aşteaptă ca la Serbările Naţionale de la Ţebea să ia parte peste 3.000 de persoane. În acest sens, au fost făcute mari lucrări de igienizare şi reparaţii în zona Panteonului Moţilor. De asemenea, puiul de gorun care a crescut la baza Gorunului lui Horea a fost îngrijit cu atenţie.

“Ne întâlnim la Ţebea cu toţii, la un moment pe care oamenii din zonă îl aşteaptă, întotdeauna, cu bucurie. Micul gorun care a răsărit la rădăcina Gorunului lui Horea a mai crescut cu un an, a fost protejat şi este admirat de toată lumea. Este un puiuţ care creşte vertiginos”, spune directorul general al Direcţiei Generale Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara, Radu Barb.

Organizatorii Serbărilor Naționale de la Țebea sunt Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria Baia de Criş şi Centrul de Cultură şi Artă ale judeţului Hunedoara.

Sursa foto: Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hd


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol