16 iulie 2024, 23:12

Mii de spectatori au participat la Bucharest Opera Festival

Cea de-a treia ediție a Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition ce s-a desfășurat pe scena Operei Naționale București între 7 și 16 iunie a adus în sală mii de spectatori. Evenimentul de referință în lumea operei și a baletului este primul și unicul festival din România ce a invitat în capitală cele mai importante teatre lirice din România, la această ediție participând și Opera de Stat din Budapesta și Daegu Opera House din Coreea.

Următoarea ediție a Bucharest Opera Festival se va desfășura pe scena operei bucureștene în perioada 6 – 15 iunie 2025.

„În anul Puccini, să ai asemenea diversitate de spectacole, de echipe, de companii care participă la festival pe o aceeași scenă, a Operei Naționale București, este o performanță în sine. Este sau nu o premieră mondială pentru acest an centenar un astfel de festival cu 10 teatre în 10 zile, pe aceeași scenă, cântând doar Puccini? Contează mai puțin. Important este că toată suflarea artei lirice din România s-a aflat din nou pe scena Operei Naționale București între 7 și 16 iunie 2024, într-o sărbătoare a muzicii de calitate și a unității în diversitate, demonstrând cât de puternic poate fi spiritul operei pentru a ne aduce împreună.” – Daniel Jinga – Manager general Opera Națională București

„Puccini știe ce vrea în fiecare moment, începând de la timpii metronomici la momentul în care pune un rallentando, atunci când dorește un alt tempo. Repet, în toate detaliile posibile este extrem de exact cu ceea ce dorește să facă, iar a devia de la partitura lui Puccini echivalează cu o trădare de lucruri pe care am încercat din răsputeri să le evit în varianta pe care încercăm să oferim în seara aceasta împreună cu ansamblul, minunatul ansamblul al Operei Naționale din București.” – Cristian Mandeal, dirijor

Anul centenar puccinian a fost marcat la Opera Națională București prin cea de-a treia ediție Bucharest Opera Festival care s-a desfășurat în perioada 7-16 iunie 2024.

Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition a avut pe afiş în cele 10 seri de festival, nu mai puţin de 8 producţii din creația marelui compozitor, un spectacol semi-staged, o gală de operă și 10 teatre: Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Daegu Opera Festival din Coreea, Opera Națională Română Iaşi, Opera Naţională Română din Cluj Napoca, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera din Braşov, Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi şi, bineînţeles, Opera Naţională din Bucureşti.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol