21 septembrie 2021, 0:02

Orașul Milano vrea să elimine fumatul pasiv din spațiile publice

Dacă plănuiți să mergeți la Milano anul acesta (cu dovada de vaccinare, evident), să aveți la voi și o ruletă, dacă sunteți fumători. Asta pentru că fumatul la o distanță mai mică de zece metri de alte persoane nu mai este permis în: stațiile de autobuz și tramvai, parcurile și spațiile verzi, terenurile de sport și de recreere, zonele de joacă pentru copii, stadioanele și cimitirele, anunță BBC.

Italia a fost prima țară din UE care a adoptat o lege care interzice fumatul în locuri publice, în 2003. Milano este acum primul oraș italian care a introdus o interdicție atât de extinsă în aer liber. Ea face parte dintr-un pachet de măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului și combaterea schimbărilor climatice.

Alte reglementări

Alte reglementări planificate, care vor intra în vigoare în etape în următoarele trei decenii, vizează și factori precum emisiile de carbon ale  mașinilor și combustibilii pentru încălzire.

Unul dintre cele mai dens populate orașe din Italia, Milano se află în zona cu cele mai ridicate niveluri de poluare a aerului din Europa de Vest. Fumul de țigară reprezintă 8% din particulele în suspensie PM10 ale orașului.

Interdicția nu include țigările electronice. Este primul pas către interzicerea totală, inclusiv în afara barurilor și restaurantelor, care va intra în vigoare în ianuarie 2025.

Foto: Rich Smith (Unsplash)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.