13 iulie 2020, 8:10

Milionarul Bill Gates, din nou în topul celor mai bogați oameni din lume

Fondatorul faimoasei companii Microsfost urcă din nou pe prima poziție în topul celor mai bogați oameni din lume, depășindu-l astfel pe CEO-ul Amazon Jeff Bezos, cu o avere estimată la 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index, citat de CNN și Mediafax.

Este pentru prima dată în doi ani de când Bill Gates ocupă această poziție. Acesta a reușit să-l depășească pe Bezos luna trecută, după ce compania Amazon a avut un profit scăzut cu 28% față de anul 2018.

Pe de cealaltă parte, acțiunile Microsoft au crescut cu aproape 48% în acest an, iar din acest motiv a crescut și acțiunile sale din companie. În luna octombrie, Microsoft a reușit să declaseze Amazon pentru un contract de cloud computing de peste 10 miliarde de dolari, program solicitat de Pentagon. Acesta a fost, de asemenea, și momentul decisiv în cursa dintre Gates și Bezos pentru titulatura de cel mai bogată persoană din lume.

Pe poziția a doua a topului se află acum Jeff Bezos, care a pierdut o parte semnificativă din pachetul său de acțiuni, în urma divorțului de soția sa MacKenzie Bezos, iar acum deține o avere netă de 108,7 miliarde de dolari.

Sursă Foto: tv8.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.