4 ianuarie 2023, 2:41

Milionarul Ion Țiriac este noul președinte al Federației Române de Tenis: „Voi face cât pot şi cât pot de repede”

De ieri, Ion Țiriac a devenit oficial noul președinte al Federației Române de Tenis. Celebrul om de afaceri a obținut 32 de voturi, în timp ce contracandidații săi, rămași în cursă, Marius Vecerdea și Ion Țupa au strâns 11, respectiv 3 voturi.

Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului național a redirecționat 32 de voturi, din 46 posibile către Ion Țiriac, în cadrul ședinței extraordinare desfășurată la Centrul Naţional de Tenis, anunță digisport.ro.

În total au fost cinci candidați, dintre care Marius Vecerdea a obţinut 11 sufragii, iar Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu nu a obţinut niciunul, iar Răzvan Itu s-a retras din cursă înainte de exprimarea voturilor.

Președinte doar pentru șase luni

Imediat după finalul Adunării Generale, noul președinte al Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a anunțat că va rămâne în funcție doar șase luni, perioadă în care va încerca să traseze o strategie bună de urmat de viitorii oameni care vor veni la conducere. Această strategie va avea ca obiective principale schimbarea statutului FRT și clarificarea situației fondurilor financiare primite de la Guvern.

Când am venit aici, am venit cu ideea, şi am spus-o, vă rog frumos nu mă alegeţi dacă nu credeţi că pot în şase luni de zile, pentru că mai mult nu am, să fac să se mişte acest angrenaj care este blocat de ani de zile. Este o ruşine pentru acest sport care are în spate o moştenire pe care trebuie să o respectăm din toate punctele de vedere. Dacă e să ne vedem toţi, hai să ne gândim la după Halep, şi nu numai la ea, sunt nişte fete care sunt în primele 100. Ce rămâne? Sunt mai multe direcţii, au fost aleşi aceşti patru vicepreşedinţi care trebuie puşi la muncă pentru că eu nu pot să îmi dedic 12 ore pe zi numai tenisului, dar trebuie să îmi dedic, pentru că am promis. Voi face cât pot şi cât pot de repede. În teritoriu mie îmi trebuie copii până la şase ani acum, la 10 ani copilul trebuie să fie deja format, e târziu să începi la 10 ani. Noi întotdeauna am avut juniori campioni la Wimbledon, la Roland Garros şi foarte puţini, în afară de Pavel, Tecău şi Mergea, au rămas. Deci trebuie să mergem înainte. Boala tenisului mondial este cum ajunge un tânăr undeva să joace la turneu minor chiar„, a declarat Ţiriac, pentru Agerpres. 

Noul președinte, felicitat de Simona Halep

Simona Halep, numărul unu mondiaș, a ținut să îl felicite pe Ion Țiriac pentru alegerea sa în funcția de preledinte al Federației Române de Tenis, printr-un mesaj pe postat într-o rețea de socializare, anunță Agerpres. 

Felicitări Mr T. pentru funcţia de Preşedinte al Federaţiei Romane de Tenis!!! Sper să realizaţi tot ce v-aţi propus”, a scris Halep pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Felicitari Mr T. pentru functia de Presedinte al Federatiei Romane de Tenis!!! 😬😬😬 sper sa realizati tot ce v-ati propus 💪🏼

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep) pe

Sursă Cover Foto: digisport.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol