14 aprilie 2024, 21:38

MINI încheie cu succes 2023, cu creştere a vânzărilor şi creştere a cotei de automobile electrice

Într-un an marcat de schimbări dinamice în industria auto, MINI a prezentat o creştere şi o evoluţie fără precedent în adoptarea automobilelor electrice. Performanţa din România a fost mult peste media globală atât în ceea ce priveşte rata de creştere, cât şi performanţa electrificării.

Vehiculele complet electrice reprezintă acum 15,3% din totalul vânzărilor MINI pentru întregul an 2023. Vânzările de vehicule electrificate (inclusiv hibrizi plug-in) reprezintă 20,8% din totalul vânzărilor MINI.  În ultimul său an complet de disponibilitate, actuala generație MINI a înregistrat o creștere bruscă a cifrelor de vânzări în 2023, totalizând 295.474 de vehicule, marcând o creștere de 0,9% în comparație cu anul precedent. Această creștere demonstrează atracția și rezonanța de nezdruncinat în rândul consumatorilor la nivel global pentru actualele MINI cu 3 și 5 uși, MINI Cabriolet, MINI Countryman și MINI Clubman, care au fost condimentate cu ediții speciale și limitate pentru sfârșitul ciclului lor de viață.

MINI John Cooper Works 1 to 6, limitat la 999 de unități, a marcat ultimul MINI John Cooper Works cu transmisie manuală. A debutat la cele 24 de ore de la Nürburgring, obținând un podium.

Povestea MINI

Un aspect esențial al poveștii de succes a MINI în 2023 a fost creșterea remarcabilă a adoptării vehiculelor electrice cu baterii. 45.261 de clienți au optat pentru a merge complet electric, alegând un MINI Cooper SE cu 3 uși sau recent lansatul MINI Cooper SE Cabriolet, prima decapotabilă electrică lansată în serie limitată.  MINI a înregistrat o creștere de 3,5% a vânzărilor modelelor sale complet electrice, reafirmând angajamentul MINI față de soluțiile de mobilitate durabilă.

„2023 a fost un an excepțional pentru MINI”, spune Stefanie Wurst, șefa MINI. „Adoptarea accelerată a vehiculelor noastre complet electrice subliniază dedicarea noastră colectivă pentru a contura un viitor de succes. Odată cu sosirea iminentă a noii noastre familii MINI, suntem încântați să continuăm să stabilim noi standarde în materie de experiență de condus, avansând în același timp angajamentul nostru de a reduce mai mult emisiile de CO2. Reacțiile entuziaste în urma premierei mondiale a noii noastre Familii MINI complet electrice la IAA Mobility, MINI Cooper și MINI Countryman, sunt foarte promițătoare. ”

Modele electrice

MINI Cooper SE și MINI Cooper E complet electrice, MINI Countryman SE ALL4 complet electric și MINI Countryman E sunt modele complet noi și vin echipate cu tehnologie de ultimă generație, o experiență digitală captivantă pentru clienți și o autonomie semnificativ îmbunătățită.

Noul MINI Aceman, un crossover compact cu cinci locuri, complet electric, care urmează să fie dezvăluit, va fi lansat și el în două specificații.

MINI va lansa variante cu motor cu ardere internă ale vehiculelor sale în cursul anului 2024, oferind clienților săi posibilitatea de a alege între diferite tehnologii de propulsie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol