30 mai 2024, 20:07

Ministerul Familiei lansează o campanie de promovare a serviciilor dedicate victimelor violenței

Guvernul României prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), alături de Reprezentanța UNICEF în România au lansat miercuri, la Deva, o campanie de promovare a serviciilor dedicate victimelor violenței domestice și a violenței împotriva fetelor și femeilor. Campania face parte din Proiectul „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021. Evenimentul a avut loc la Deva cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor, pe 11 octombrie 2023, sărbătorită în întreaga lume pentru a promova drepturile fetelor. 

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse implementează prin ANES, cu sprijinul partenerilor locali și colaborarea cu instituțiile cu atribuții în domeniu, proiectul Predefinit „Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România” , proiect ce aduce în prim-plan subiecte constant prezente pe agenda ministerului, reducerea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor și a fetelor. Ministerul pe care îl conduc susține prin toate politicile, proiectele și programele  sale eliminarea tuturor formelor de abuz și violență împotriva fetelor și femeilor, accesul la educație de calitate, inclusiv la educație pentru sănătate, și susține fetele să își atingă potențialul maxim și să devină lideri ale comunităților lor”, a declarat Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

UNICEF continuă să pledeze public cu privire la importanța investirii de resurse pentru realizarea drepturilor tuturor adolescentelor. Este o investiție în viitorul societății noastre. O altă prioritate cheie pentru UNICEF în România a fost sprijinirea adolescentelor de a participa în mod semnificativ la procesele de luare a deciziilor. Am sprijinit înființarea unor organisme consultative ale copiilor în mai multe localități din România și invităm autoritățile locale din întreaga țară să preia această inițiativă. Acest lucru vă va oferi șansa de a asculta de la copii despre problemele care contează pentru ei„, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol