CITIRE

Ministerul Finanțelor Publice vine în ajutorul age...

Ministerul Finanțelor Publice vine în ajutorul agenților economici: Cursuri pentru accesarea ajutoarelor de stat

Ministerul Finanțelor Publice a anunțat, printr-un comunicat, organizarea cursurilor de pregătire pentru agenții economici care intenționează să acceseze ajutoare de stat.

Prin HG nr. 807/2014, se urmărește  instituirea unor scheme de ajutor de stat în vederea stimulării investiţiilor cu impact major în economie.

Printre modificările recent aduse Hotărârii de Guvern se numără diminuarea nivelului minim al investiţiei de la 10 mililioane de euro la 3 mililioane de euro, simplificarea planului de investiţii aferent proiectului sau renunţarea la selecţia proiectelor pe bază de punctaj, precizează mediafax.ro.

Operatorii economici interesaţi trebuie să completeze formularul de înscriere şi să îl trimită la adresa de e-mail [email protected].

Conform MFP, fiecare operator economic își poate trimite câte doi reprezentanți, sesiunile desfășurându-se după următorul program:

– Săptămâna 1: 13-14 august

– Săptămâna 2: 20-23 august

– Săptămâna 3: 27-30 august

În cadrul sesiunilor de pregătire se va face o prezentare generală a prevederilor H.G. nr. 807/2014, a Ghidului solicitantului – Revizia 2 şi a Ghidului de plată – Revizia 2. În plus, vor fi discutate câteva speţe generale, cu titlul de exemplu. În schimb, nu se vor analiza proiecte de investiţii şi nu se va stabili eligibilitatea acestora, informează mediafax.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.