15 aprilie 2024, 22:01

Ministerul Finanțelor va face o analiză a companiilor cu acționariat rusesc

Președinții Camerei Deputaților și Senatului au fost convocați la Palatul Cotroceni, de președintele Republicii, Klaus Iohannis, pentru discuții legate de situația din Ucraina.

Înaintea acestei întâlniri, șeful Senatului, Florin Cîțu, a declarat că Ministerul Finanțelor trebuie să facă o analiză a companiilor cu acționariat rusesc, dar și a prezenței României în câteva bănci internaționale cu participație rusească, relatează Radio România Actualități.

Florin Cîțu: ”Rusia trebuie să suporte consecințele acestei agresiuni, acestei invazii ilegale. România, alături de partenerii și aliații din NATO și UE, va impune sancțiuni substanțiale împotriva Rusiei. Cred că aici trebuie menționat foarte clar că în România, Ministerul Finanţelor trebuie să fac o analiză în detaliu a tuturor acelor companii unde există acționariat rusesc să vedem dacă cei care sunt acţionari sunt pe lista acelor sancționați, să se ia măsurile necesare. În acelaşi timp trebuie să verificăm dacă acele companii primesc ajutor de stat, să nu ajungă ajutorul de stat la cei care sunt pe listele staționate. Iarăși trebuie o analiză a Mistral Finanțelor a prezenței României în câteva bănci internaţionale ruseşti, pe care eu când am fost ministru al finanțelor, pentru care am oprit participaţia noastră, dar e momentul să discutăm cu partenerii noștri să vedem dacă mai este oportun ca România să rămână în aceste instituţii internaţionale.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol