19 martie 2024, 4:13

Suntem o țară de Excel-uri. Ministerul Sănătății și DSP-urile raportează cifre diferite asupra gradului de ocupare a Spitalelor Covid

Stai (scuzați, ca prostul) și nu știi dacă să îl mai lași pe ăla micu la școală, pentru că știi că se poate îmbolnăvi oricând. Și de acolo, aduce acasă.

Începi să cauți “când închid ăștia școlile, dom’le”. Poate îți aduci aminte, poate găsești informația abia acum.

Închiderea școlilor nu se mai produce în funcție de numărul de cazuri, ci în funcție de numărul de pacienți din spitatele Covid. Treaba-i simplă. Ai 75% grad de umplere pacienți, închizi școlile. Nu ai, aștepți să se umple.

Așa că începi să cauți cifre, să îți faci măcar o imagine. Suntem aproape? Când se va întâmpla?

Pe pagina DSP București găsești că situația de joi (așa se merge din joi în joi) indică la 27 ianuarie un grad de umplere de 26,58%.  Situația AICI.

Te pune naiba și mai cauți informație. Și ajungi pe pagina Ministerului Sănătății. Unde – surpriză – situația e ALTA. Statistica MS arată un grad de ocupare de 31,42.

Trecem peste faptul că gradul național de ocupare este de 34.04, adică mai mare decât cel din București. Că doar știam, nu-i așa, că aici, în Timișoara și Cluj sunt cele mai multe îmbolnăviri.

Și ca să vezi, facem o simulare intrând și pe DSP-urile din CJ/TM. O nouă surpriză. Link-urile fac trimitere directă către site-ul Ministerului Sănătății. Ca să nu existe discuții, nu?

În județul Prahova situația revine similară cu cea din București. Pe site-ul DSP avem 31,04, pe site-ul MS 35,61.

Aceeași situație la Bihor. DSP 41,13% vs MS 42,93%.

Și probabil că mai sunt și în alte părți.

 

 


Comentariile sunt oprite pentru acest articol