4 septembrie 2023, 11:15

Ministra Educației a semnat ordinul privind aprobarea programei școlare pentru „Istoria Evreilor. Holocaustul”.

Ministra Educației, Ligia Deca, a semnat ordinul privind aprobarea programei școlare pentru disciplina de studiu obligatorie „Istoria Evreilor. Holocaustul”.

Pentru punerea în aplicare a Legii nr. 276/2021, în anul școlar trecut au fost modificate planurile-cadru și disciplina „Istoria Evreilor. Holocaustul” a fost introdusă între disciplinele obligatorii, a transmis Ministerul Educației.

Conform reglementărilor actuale, noua disciplină școlară se va studia începând cu anul școlar 2023-2024, 1 oră/săptămână, pe durata unui an, la clasele:

– XI-a, cursuri de zi, învățământ liceal și profesional și învățământ liceal seral, filieră tehnologică

– XII-a, învățământ profesional special, învățământ special ciclul superior al liceului, filiera tehnologică și învățământ liceal seral, filieră teoretică

Educația și înțelegerea evenimentelor istorice sunt cele mai bune modalități pentru a cultiva principiile democratice și toleranța.
Formarea tinerilor ca cetățeni europeni responsabili implică un cadru educațional în care elevii să poată cunoaște și, mai ales, să poată înțelege evenimentele care au marcat formarea statului român contemporan., a mai punctat sursa citată.

Programa pentru disciplina de studiu „Istoria Evreilor. Holocaustul” va fi disponibilă pe canalele oficiale ale Ministerului Educației, după publicarea în Monitorul Oficial.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol