27 mai 2022, 18:11

Miniștrii flamanzi sunt dați de gol de inteligența artificială dacă pierd timpul în ședințe

Credeați că numai parlamentarii noștri pierd timpul pe smartphone sau tabletă în timpul ședințelor? Iată că se întâmplă și în cadrul întâlnirilor guvernului flamand, dar comportamentul lor este făcut de rușine printr-o aplicație de inteligență artificială.

Fiecare întâlnire a guvernului flamand din Belgia este transmisă în direct pe un canal YouTube. Când începe un flux live, software-ul caută telefoane în imagine și încearcă să identifice politicienii neatenți. Acest lucru se face cu ajutorul inteligenței artificiale și al unei componente de recunoaștere facială. Videoclipul politicianului distras este apoi postat pe un cont de pe Twitter și pe unul de Instagram, cu politicianul etichetat.

Software-ul „The Flemish Scrollers” este scris în limbajul de programare Python și utilizează învățarea automată pentru a detecta telefoanele și a folosi recunoașterea facială. Programul a început să ruleze pe 5 iulie 2021. Dacă nu există nicio întâlnire live, software-ul va verifica videoclipurile mai vechi încărcate pe canalul de pe YouTube.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol