30 mai 2024, 16:04

Ministrul Educației vine cu precizări: Părinții de peste 65 de ani nu au interzis la școală

Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) a făcut o propunere cu regulile de urmat după 15 mai. Potrivit acesteia, părinții în vârstă de peste 65 de ani ar trebui să nu aibă acces la cursurile de pregătire pentru examene.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a luat măsuri asupra acestui lucru și susține că a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat, astfel încât profesorii de peste 65 de ani și elevii cu părinți peste această vârstă nu vor avea interzis în școli pentru pregătirea în vederea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului.

Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament.”, a declarat Anisie pentru educațieprivata.ro.

În privința elevilor care au părinți peste 65 ani sau locuiesc cu persoane care trec de această vârstă, decizia se va lua în familie.

sursa foto: gov.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol