13 august 2020, 2:51

Ministrul grec al Sănătăţii cere turiştilor străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus

Ministerul grec al Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a făcut apel, sâmbătă, în timpul unei vizite în insula Creta, ca turiştii străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus, în perioada petrecută în Grecia, scrie keeptalkinggreece.com.

”Fac apel la turiști să respecte protocoalele de sănătate privind noul coronavirus”, a spus Vassilis Kikilias sâmbătă, când a decis să viziteze insula Creta și să inspecteze facilitățile medicale. Cu acestă ocazie, a făcut apel la turiștii străini să respecte măsurile în timpul șederii lor în Grecia.

”Am angajat 500 de medici și personal medical pentru a susține insula Creta, verificăm aeroporturile, verificăm hotelurile și toate opțiunile de cazare. Creta este gata să își întâmpine turiștii”, a mai spus ministrul.

Vin turiștii, stau la coadă

Pentru a patra zi consecutiv, turiști din Balcani și țări din Europa Centrală stau la coadă și câte 5 ore în mașinile încinse, pentru a putea intra în Grecia.

Punctul de frontieră bulgaro-grec Kulata-Promachonas nu poate face față volumului de turiști, prin urmare cozile se întindeau pe 10-12 kilometri în teritoriul bulgar, sâmbătă dimineața, scrie keeptalkinggreece.com.

După cum se știe, Kulata-Promachonas este singurul punct de frontieră recomandat pentru intrarea turiștilor pe cale terestră.

Postul public de televiziune ERT TV spune că majoritatea turiștilor sunt de Bulgaria, România și Serbia, dar sunt și greci care trăiesc în Germania.

UPDATE

Fluxul la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas) se desfăşoară în prezent normal, fără coloană de autoturisme în aşteptare, iar accesul maşinilor se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru infecţia cu COVID-19, precizează duminică Ministerul Afacerilor Externe.

”Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentantul Consulatului General al României la Salonic aflat la faţa locului, la acest moment, fluxul în punctul de frontieră se desfăşoară normal, fără coloană de autoturisme în aşteptare. Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru infecţia cu COVID-19”, arată MAE.

MAE precizează că reprezentanţi diplomatici ai României vor fi prezenţi pe parcursul întregii zile în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul.

”Ministerul Afacerilor Externe continuă să urmărească îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere al frontierei menţionat şi continuă dialogul susţinut cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”, menţionează sursa citată.

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetăţenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puţin 48 de ore anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena – 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic – 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.