CITIRE

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea invitată la Ser...

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea invitată la Serviciul de Noapte

În cadrul emisiunii Serviciul de Noapte, Maria Țoghină și Ruxandra Săraru au avut-o invitată pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Aceasta din urmă a vorbit despre dotările din spitalele românești precizând că „…ne tot plângem că nu avem aparatură medicală, că nu avem infrastructură adecvată. În sănătatea din România în ultimii ani totuşi s-au investit destul de mulţi bani”.

Totodată, ministrul a recunoscut că sistemul de sănătate din România nu este perfect, și poate fi îmbunătățit.

sursa: romania-actualitati.ro

Ruxandra Săraru: Spuneţi-mi, ce note aţi da sistemului de sănătate actual, românesc?

Sorina Pintea: „Da, la investitură am spus că i-aş da şase. Acum 6,5…”

Sorina Pintea: „Eu cred că această lege a salarizării rezolvă multe probleme în sistemul medical. În primul rând problema exodului, pentru că din statistici pot să vă spun că, începând cu 2007 au plecat aproximativ 14.000 de medici din România şi acest exod trebuia oprit.

A doua problemă majoră este dotarea spitalelor, pentru că nimănui nu îi place sau nimănui, nimeni nu vrea să stea într-un spital unde nu poate să îşi facă meseria. Deci nu salariul ar fi singura problemă. Dar şi aici s-au început nişte investiţii, s-au făcut nişte paşi, pe de altă parte problema buzunarelor, da, ştiu că există, pentru că mi s-au semnalat diverse cazuri.

sursa: romania-actualitati.ro

Mie mi se pare, cum să vă spun?, jenant,eu, în calitate de ministru al sănătăţii, să apar în presă, la tv, la radio şi să spun:”Dragi colegi, vă rog, nu luaţi bani de la pacienţi!”, pentru că oricum pacienţii susţin sistemul medical. Ştiţi foarte bine, contractul, sumele pe care Casa Naţională le contractează cu spitalele sunt limitate. Există programările, dar uneori nu poţi aştepta 2-3-6-7 luni. Şi atunci pot să plăteşti, deci tot pacientul plăteşte, plăteşte la medic, plăteşte investigaţiile şi până la urmă ce am făcut?”

În ceea ce privește legea salarizării medicilor și a exodului acestora, Sorina Pintea a precizat că: „…această lege a salarizării rezolvă multe probleme în sistemul medical. În primul rând problema exodului, pentru că din statistici pot să vă spun că, începând cu 2007 au plecat aproximativ 14.000 de medici din România şi acest exod trebuia oprit…au plecat multe cadre medicale, salarizarea, bineînţeles, era una din problemele majore pe care eu spun că acum s-a rezolvat”.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.