20 mai 2024, 5:29

Minivacanță de Sfânta Marie. Iată câte zile au fost aprobate de Guvern

În şedinţa de joi, Guvernul a stabilit că 16 şi 17 august vor fi zile nelucrătoare pentru angajaţii din sectorul public. Premierul, Viorica Dăncilă, a anunțat că românii vor avea parte de o minivacanţă de 5 zile odată cu sărbătorirea Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare care se celebrează pe 15 august).

„Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă, în a doua parte a lunii august. Pentru că ziua de 15 august – Adormirea Maicii Domnului – este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a oferi, astfel, românilor câteva zile de odihnă”, a spus Dăncilă la începutul şedinţei.

Sursa playtech.ro

Ea a precizat că fac excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 16 şi 17 august, dar şi participanţii la aceste procese.

Ziua de 15 august este declarată prin lege zi nelucrătoare, iar 16 şi 17 vor fi zile punte, astfel încât bugetarii vor avea cinci zile libere în perioada 15 -19 august. De asemenea, zilele punte vor fi recuperate în sâmbetele de 25 august şi 1 septembrie, conform adevarul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol