24 septembrie 2020, 4:28

Mințile, conectate pentru crearea viitorului. Principalele atracții de la Expo 2020 Dubai

În data de 20 octombrie a acestui an se va inaugura Expo 2020, un eveniment mondial cultural, științific și artistic, organizat în Dubai, unde mai multe țări vor fi invitate și vor avea prilejul să-și expună inovațiile.

Ce este Expo 2020

Anul acesta va fi organizat în Dubai, tema este „Connecting Minds, Creating the Future”, iar evenimentul se va desfășura până pe data de 10 aprilie 2021. Se așteaptă ca peste 25 de milioane de vizitatori să pășească în interiorul expoziției grandioase, investițiile pentru această capodoperă ridicându-se la peste 6 miliarde de dolari. Data inaugurării coincide cu celebrarea a 50 de ani de la înființarea Emiratelor Arabe, iar pentru prima dată, evenimentul va fi organizat în spațiul MENASA (Middle East, North Africa, South Asia).

De-a lungul anilor, Emiratele Arabe s-au dovedit a fi un gigant, cucerind domeniul financiar, economic și tehnologic inovativ, mulți oameni fiind de părere că nu vor înceta să surprindă în acest sens. Expo 2020 centrează trei concepte importante: Oportunitate, Mobilitate și Sustenabilitate, dorind în același timp să evidențieze tehnologia revoluționară de care dispunem la momentul actual.

Cum va fi organizat

Vor participa peste 180 de state, printre acestea se va număra și România, iar fiecare va dispune de un pavilion propriu prin in termediul căruia vor aduce în prim-plan tehnologiile de ultimă generație, cultura și arta impresionantă a țării respective. Este construit un întreg ansamblu dedicat evenimentului așteptat cu mare nerăbdare la nivel internațional, gândit și proiectat de o firmă de succes din America, HOK. Conform planului realizat de HOK, Expo2020 va fi construit în jurul pieței Al Wasl, aceasta fiind înconjurată de trei mari cartiere tematice: Oportunitate, Mobilitate și Sustenabilitate. Acesta va avea peste 430 de hectare și este situat între Dubai și Abu Dhabi, la granița de sud a orașului Abu Dhabi.

Cât costă un bilet la Expo2020

Biletele, deja puse în vânzare, sunt catalogate în funcție de vârstă și numărul de zile pe care doriți să vi-l petreceți la acest eveniment. Prin urmare, persoanele cu vărste sub 5 ani și peste 65 de ani vor beneficia de gratuitate, pe toată durata expoziției, iar biletul de o zi pentru tinerii între 6 și 17 ani, dar și pentru studenți, este doar 16 dolari, iar adulții vor plăti 32 de dolari dacă doresc să participe.

Turiștii curioși care doresc să petreacă trei zile în Dubai cu scopul de a parcurge toată expoziția trebuie să știe că un bilet de adult poate fi achiziționat la prețul de 70 de dolari, pentru studenți și minori fiind 35 de dolari.

Există și abonamente pentru 30 de zile dedicat persoanelor care doresc să aibă parte de o vacanță îndelungată și bine meritată, în care să se bucure de toate avantajele pe care Expo2020 le oferă. Acestea pornesc de la 94 de dolari pentru adulți, iar celelalte două categorii trebuie să plătească jumătate din biletul pentru adulți dacă doresc să participe o lună întreagă. Persoanele care vor să meargă toată perioada trebuie să aibă în vedere faptul că adulții vor plăti 161 de dolari, iar minorii și studenții jumătate din acest preț, relatează expo2020dubai.com.

România la Expo2020

România este una dintre țările care beneficiază de această oportunitate unică, având șansa să prezinte oamenilor de pretutindeni care sunt aspectele valoroase culturale, științifice și artisitce care ne reprezintă țara. Anul acesta România a fost invitată și, mai mult de atât, va avea propriul pavilion unde vor fi prezentate, printre multe altele, câteva dintre sculpturile lui Constantin Brâncuși. Pavilionul va fi compus din patru secții, unde patru concepte vor fi exponate, respectiv natura, tradiția, educația și tehnologia. De asemenea, va fi realizată și o expoziție legată de spectaculoasele cascade naturale ce pot fi găsite în România, întrucît se va pune accentul asupra cadrului natural din țară, conform romania-insider.ro.

Atracțiile principale de la expoziția din Dubai

În cadrul mult așteptatului eveniment de la Dubai, Expo 2020, vor exista mai multe atracții si pavilioane care vor aduce în prim-plan tehnologia inovatoare, natura și cultura atât a țărilor participante, cât și a Emiratelor Arabe. Iată care sunt printre cele mai interesante puncte artistice de la expoziția științifică din acest an, care merită să fie văzute de către orice persoană. De la artă la tehnologie, de la știință la gastronomie, fiecare pavilion are de prezentat aspecte valoroase ce aparțin diverselor state de pe glob și care ajută oamenii să aibă o percepție mai clară asupra culturilor de pretutindeni. În plus, unul din avantajele pe care le constituie participarea țării noastre este faptul că, la rândul lor, alte comunități vor avea șansa perfectă să fie familiari cu istoria, tradiția și arta românească. Prin intermediul realizărilor de succes, de care am dat dovadă de-a lungul anilor, participarea românilor la acest evenimemnt grandios este o șansă unică de a dovedi la nivel internațional potențialul uriaș al țării.

1. Proiecția de 360 ​​de grade

Veți găsi arhitectură de ultimă oră, de la cea mai mare suprafață de proiecție de 360 ​​de grade din cupola de oțel a lui Al Wasl Plaza, la materialele naturale care fac din Pavilionul Oportunității, inclusiv 2.500 de tone de piatră și 111 km de funie. 

2. Parcul Al Forsan, Al Wasl Plaza și Parcul Jubileului

Expo 2020 are spații pe scară largă care se potrivesc cu fiecare sărbătoare în aer liber, inclusiv Parcul Al Forsan (2.500 de persoane), Al Wasl Plaza (mai mult de 8.000 de oameni) și Parcul Jubileului (15.000 de persoane).

3. Arborele național al Emiratelor Unite

Copacii în stil arab vor sta pe toată perioada Expo 2020, inclusiv palmieri, iasomii, smochine wadi și peisaje de deșert. Vă puteți plimba sub copertine umbrite furnizate de arborele național al Emiratelor Unite, arborele Ghaf.

4. Artă publică

Găsiți-vă într-un tărâm al creativității contemporane și descoperiți instalații, creații artistice, ateliere și spectacole ale unora dintre cei mai buni talente din întreaga lume.

5. Turnul de observare rotativ

Ați văzut Expo 2020 de la sol, acum a venit momentul să vedeți prin ochii unei păsări din partea de sus a turnului de observare rotativ. Nu uitați să priviți în distanță atunci când aparatul foto face o poză de tipul „pierdut în gânduri” pe Instagram.

6. 200 de puncte de alimentare și băuturi

Gustă mâncăruri din fiecare colț al lumii la mai mult de 200 de puncte de alimentare și băuturi. Mâncarea de stradă, bucătăria înaltă, mâncăruri pentru familie, mese consistente și călătorii culinare unice sunt doar o mână de opțiuni.

Sursă foto: expo2020dubai.com

Sursă foto cover: expo2020dubai.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.