16 iunie 2021, 21:05

Miracolul UK. Regatul Unit vaccinează într-o zi cât aproape jumătate din Uniunea Europeană

Regatul Unit a vaccinat sâmbătă 844.285 de persoane, cel mai mare număr de când a lansat programul de vaccinare în țără, la începutul lunii decembrie.

De asemenea, acest volum înseamnă mai mult decât cifrele zilnice afișate în weekend pentru Franța, Italia, Germania, Ungaria, România, Portugalia, Polonia, Austria, Grecia, Republica Cehă, Belgia și Danemarca la un loc, relatează Euronews.

Cifrele publicate sâmbătă, 20 martie, arată că 190.230 de persoane au fost inoculate în Franța în ultimele 24 de ore. Italia a vaccinat 165.319, potrivit Our World in Data, în timp ce Germania a vacinat 203.183 de persoane, a anunțat Institutul Robert Koch.

Marea Britanie a precizat sâmbătă că jumătate dintre adulții din țară au primit cel puțin o doză de vaccin anticoronavirus, o etapă importantă în obiectivul guvernului de a-i vaccina pe toți cei peste 18 ani până la sfârșitul lunii iulie.

Într-o statistică europeană, UK conduce cu cel mai mare număr de vaccinuri făcute – aproximativ 44%, urmată de Malta și Serbia. În acest top România este undeva într-a doua jumătate, după țări ca Germania, Spania sau Franța. Pe ultimul loc din Europa este Bulgaria.

Citește și:

Peste 3.000 de morți în Brazilia în 24 de ore. Nou record negativ


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.