CITIRE

Mircea Cărtărescu premiat pentru întreaga sa activ...

Mircea Cărtărescu premiat pentru întreaga sa activitate

Scriitorul român Mircea Cartarescu a primit, luni, premiul internațional „Formentor pentru Literatură” la Buenos Aires. Juriul l-a felicitat pe scriitorul român Cărtărescu pentru încercarea de a convinge cititorii să-și ʺreconsidere starea existențeiʺ extinzând în acelaşi timp „limitele ficţiunii”.

„Editorul meu spaniol, Enrique Redel, mă anunță că tocmai am primit ”Premio Formentor”, unul dintre cele mai importante premii ale panoramei literare internaționale. Promit să fac tot ce-mi stă în puteri să fiu la înălţimea scriitorilor care au câştigat acest premiu înaintea mea”, a spus Mircea Cărtărescu pe o rețea de socializare.

sursa: b1.ro

Cotidianul spaniol El Pais, a notat că Mircea Cărtărescu a primit acest premiu „în semn de recunoştinţă pentru opera sa destinată să impulsioneze transformarea radicală a conştiinţei umane”.

Premiul, în valoare de 50 000 de euro îi va fi acordat scriitorului la sfârşitul lunii septembrie, în cadrul „Conversaţiilor Literare Formentor” din Mallorca. Titlul Formentor este decernat de editura spaniolă Seix Barral în semn de recunoaşte a operele unor mari autori care şi-au dedicat viaţa literaturii „ca o modalitate de a-şi proteja moştenirea culturală”.

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai mari scriitori contemporani din România, deținător a zeci de premii literare româneşti și internaţionale, cărţile sale fiind traduse până în prezent în 24 de limbi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.