15 aprilie 2024, 18:43

Mit sau realitate? Studiu științific despre dublurile lui Putin

Un nou studiu științific japonez încearcă să dezvăluie misterul și zvonul binecunoscut despre dublurile folosite de Vladimir Putin.

În acest studiu, realizat de cercetători japonezi se stabilește că liderul rus ar folosi mai multe dubluri corporale diferite pentru aparițiile publice.

După cum detaliază Daily Mirror, oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au folosit mai multe imagini ale președintelui pentru a compara vocile și mișcările corpului prin tehnologia bazată pe recunoașterea facială cu inteligența artificială.

Potrivit acestora, Putin ar avea mai mulți înlocuitori care participă la anumite evenimente publice pentru el.

Ei subliniază că adevăratul Putin a găzduit anul acesta parada anuală de Ziua Victoriei din Piața Roșie pe 9 mai, în timp ce Putin care a inspectat Podul Crimeii, în urmă cu zece luni, coincidea doar în proporţie de 53% cu cel anterior.

Încă o apariție a lui Putin, pe frontul de război din Mariupol ocupat în martie, arată o asemănare de recunoaștere facială de 40% cu Putin văzut în Piața Roșie, indică analiza, care arată, de asemenea, că există doar 18% asemănare între Putin de la Podul Crimeii și Putin din Mariupol.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol