23 iulie 2024, 23:01

Miting și un marș de protest al angajaţilor din sănătate, astăzi în București

Sindicaliștii din Federația „Solidaritatea Sanitară” vor organiza astăzi un miting și un marș de protest în Capitală.

Aceștia atrag atenția că infirmierii, îngrijitorii și brancardierii reprezintă singura categorie din întregul domeniu bugetar care nu beneficiază nici la ora actuală de salariile de bază prevăzute în Legea salarizării pentru anul 2022.

Marșul angajaților din sănătate va implica restricții de trafic în centrul Bucureștiului, între orele 12:00-13:30. Ieri, sindicaliștii de la Sanitas au declanșat greva japoneză, relatează RRA.

Printre revendicări se numără acordarea sporurilor raportate la salariile actuale și deblocarea posturilor din spitale pentru a se putea face noi angajări.

-: Vrem o creștere a veniturilor tuturor categoriilor de personal. Luând în considerare inflația actuală și prețurile care au luat-o razna, cel puțin eu, ca asistent medical, din 2018 până în prezent nu am un leu în plus la salariu. Am aceleași venituri ca în 2018. Vrem ca sporul de continuitate și orele de sâmbătă și duminică să fie plătite la salariu actual, ele sunt plătite ca și cuantum la salariu din 2018, iarăși o anomalie a sistemului.

-: Colegii noștri nu mai fac față cu sarcinilor de serviciu și atunci e nevoie de personal să se poată angaja din nou în spitale. Încercăm să atragem atenția, începem cu grevă japoneză și, dacă e nevoie, vom urma și ceilalți pași. Avem încredere că oamenii care ne conduc înțeleg să privească mai în ansamblu lucrurile care se întâmplă într-un spital.

Greva japoneză, care nu presupune întreruperea activității, se va desfășura pe întreaga perioadă a negocierilor cu factorii de decizie, iar în cazul eșuării discuțiilor, Consiliul Național al Federației Sanitas va decide continuarea calendarului de acțiuni, au transmis liderii de sindicat.

Sursa foto: Federația Sanitas


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol