23 ianuarie 2022, 16:50

Moartea privită din locomotivă (VIDEO)

Cel puțin 50 de oameni au murit și 200 au fost răniți vineri, în Taiwan. Un tren cu 8 vagoane care mergea cu 120 km/h  a lovit un autovehicul al unei companii de construcții ce căzuse pe terasament, deraind chiar când intra într-un tunel. Impactul a fost nimicitor – iar acest lucru se poate vedea și pe filmarea recuperată din cabina mecanicilor.

După primele constatări, camioneta care a provocat cel mai grav accident feroviar al ultimelor decenii din Taiwan alunecase pe șine cu circa un minut înainte ca trenul ce avea o viteză de peste 120 km/h să ajungă acolo.

Nu a existat timp suficient ca incidentul să fie raportat mai departe pentru a se opri trenul, iar mecanicii au avut doar câteva secunde pentru a reacționa – indificient pentru ca trenul să poate fi oprit sau măcar încetinit considerabil.

Moartea privită din locomotivă

De la momentul în care camioneta a alunecat pe șine și până când a fost lovită de Expresul Taroko a trecut puțin peste un minut, a spus șeful comisiei de siguranță în transporturi din Taiwan, Young Hong-tsu.

El a prezentat un scurt clip filmat de camera montată în tren, ce arată cum garnitura iese dintr-o curbă și se lovește de camionetă.

Young a spus că mecanicul și asistentul – ambii morți în accident – au încercat să frâneze, dar au avut doar câteva secunde să reacționeze: ”A făcut tot ce îi stătea în putere în speranța evitării unui dezastru”.

Potrivit oficialului, trenul ar fi avut nevoie de 500-600 de metri pentru a opri complet. Trenul avea 125 km/h, dar a încetinit doar până la 121 km/h înainte de impact.

În filmarea de mai jos făcută din cabina mecanicilor se vede acest lucru, precum și cum s-au „îndesat” vagoanele în urma impactului pe mai multe zeci de metri, la intrarea în tunel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.