25 ianuarie 2021, 22:57

Mobilizarea elevilor, o nouă provocare a a campaniei naționale de educație ecologică „Baterel și Lumea Non-E”

Asociația Environ și Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează campania națională de educație ecologică „Baterel și Lumea Non-E”. Ediția de anul acesta se concentrează pe dezvoltarea comunităților active de elevi, dar și pe recompensarea acțiunilor și rezultatelor colective.

Noua ediție a campaniei „Baterel și Lumea Non-E” se concentrează pe dezvoltarea unor comunități active de elevi care susțin și promovează reciclarea, recompensarea acțiunilor și rezultatelor colective, includerea unor concursuri lunare care încurajează creativitate ecologică (și implicit, reciclarea), și introducerea pe magazinbaterel.ro exclusiv a produselor marca Baterel.

În cadrul proiectului, elevii și profesorii se pot implica în acțiuni de protecție a mediului, concursuri de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi și a bateriilor uzate, dar și activități eco-creative (realizarea de colaje, benzi desenate, scenete de teatru sau experimente științifice).

Astfel, pe parcursul următoarelor șase luni ale anului școlar, elevii, care vor fi înscriși de profesorii coordonatori în program, vor putea concura cu alte clase și școli în competițiile lunare cu tematică ecologică și în competiția de colectare efectivă a echipamentelor electrice vechi sau defecte și a bateriilor uzate.

În competiția „#EroiiReciclării în acțiune”, elevii care participă la provocarea lunară (mini-proiecte creative) și ating punctajul maxim vor fi recompensați cu premii din colecția Baterel. În plus, în funcție de numărul de proiecte în care se implică, elevii vor primi premii surprize.

Pentru elevii care colectează cele mai mari cantități de echipamente electrice vechi și baterii uzate, „Baterel” oferă o excursie la Legoland, spații de joacă și reciclare, table inteligente.

Pe parcursul programului, atât elevii, cât și dascălii vor avea acces la materiale informative și ghiduri care detaliază principiile colectării selective și oferă sfaturi pentru creșterea eficienței energetice. Cei mici vor  putea beneficia de lecții demonstrative, activități practice și invitații la alte evenimente cu tematică ecologică.

Din 2011, programul „Batarel și Lumea Non-E” a pus bazele reciclării și economiei circulare pentru 30.000 de elevi din 1.200 de școli din România.

 „Când ne-am angajat să generăm schimbare în comunitățile în care ne implicăm, am înțeles că educația timpurie este esențială. Cei mici, în formare, adoptă mai ușor comportamente pozitive față de mediul înconjurător și le păstrează pe tot parcursul vieții. În 7 ani, proiectul s-a maturizat, iar astăzi, generația care a crescut împreună cu Baterel știe că bateriile și aparatele electrice se colectează separat, nu doar pentru recompense, ci pentru că așa e cel mai bine pentru oameni și pentru natură. Din respect pentru mediul înconjurător, ei strâng și bateriile și electrocasnicele pe care bunicii, părinții sau vecinii nu le mai folosesc și le duc la punctul de colectare, special amenajat la școală. Credem că «eroii reciclării» sunt mai puternici când acționează în echipă, iar ediția care stă să înceapă mizează pe mobilizare, schimbare și puterea exemplului.”, a transmis Roxana Puia, PR Manager Environ, potrivit Greenreport.ro. 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.