15 aprilie 2024, 2:22

Moderna caută 3000 de voluntari pentru testarea vaccinului specific Omicron

Aproximativ 3.000 de oameni vor lua parte la studiul realizat de o echipă de la Spitalul St. George din Londra care va începe la sfârșitul acestei săptămâni, scrie SkyNews.

Voluntarii din Marea Britanie vor fi printre primii din lume care testează un nou vaccin specific variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Aproximativ 3.000 de persoane vor participa, jumătate primind o doză de booster actual al Moderna, iar restul noul vaccin care conține material genetic pentru varianta Omicron.

Studiul clinic, realizat de o echipă de la Spitalul St George din Londra, va începe în această săptămână. Se așteaptă să participe până la 29 de spitale din Anglia, Scoția și Țara Galilor.

„Protejarea pentru anii următori”

„Marea Britanie este lider mondial în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea de vaccinuri și medicamente, susținută de renumita noastră industrie a științelor vieții”, a declarat Sajid Javid, secretarul pentru Sănătate și Asistență Socială.

„Vreau ca această țară să fie cel mai bun loc din lume pentru a lansa studii clinice. Îndemn pe oricine eligibil să ia parte la această cercetare vitală și să își joace rolul în protejarea țării pentru anii următori, pe măsură ce învățăm să trăim cu COVID-19”, a mai spus acesta.

Sursa foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol