21 iunie 2024, 3:50

Moderna nu primește încă aprobare de la FDA pentru vaccinurile pentru persoanele între 12 și 17 ani. “Mai avem nevoie de timp”

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a informat Moderna că are nevoie de mai mult timp pentru a evalua administrarea vaccinului pentru Covid-19 al companiei adolescenţilor cu vârste de 12-17 ani.

Compania a depus cerere pentru autorizarea în SUA a vaccinului său pentru Covid-19 la persoane cu vârste de 12-17 ani în luna iunie.

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, declarase în urmă cu două săptămâni că, pe baza discuţiilor avute cu agenţia, crede că vaccinul va fi autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor de 12-17 ani în următoarele câteva săptămâni.

Compania de biotehnologie a anunţat că a fost informată vineri seara că FDA are nevoie de mai mult timp pentru a evalua analizele internaţionale recente referitoare la riscul apariţiei unui tip de inflamaţie cardiacă numită miocardită după vaccinare, un efect secundar rar care afectează mai ales bărbaţii tineri.

Moderna a arătat că efectuează propria evaluare a unor analize externe referitoare la riscul sporit de miocardite la persoane de sub 18 ani, pe măsură ce devin disponibile.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol