18 septembrie 2023, 10:44

Modificări la vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere pentru categoriile C și CE

Vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere pentru categoriile C și CE scade de la 21 la 18 ani. Pentru categoriile D și DE, vârsta minimă scade la de la 24 la 21 de ani. Legea merge la promulgare.

Conform președintelui interimar al Senatului, legea adoptată de Parlament are rolul de a combate lipsa șoferilor profesioniști de pe piața muncii, fiind adoptată la solicitarea Uniunii Naţionale a Transportatorilor. “România are un deficit estimat de șoferi profesioniști de aproximativ 71.000 de posturi”, a mai spus Alina Gorghiu.

În categoria de permise auto C intră autovehiculele (altele decât cele din categoria D) a căror masă totală maximă autorizată depășește 3.500 de kg.

Categoria CE este reprezentată de ansamblul de vehicule constând dintr-un autovehicul trăgător din categoria C și o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depășește 750 kg.

Autovehiculele din categoria D sunt destinate transportului de persoane și au mai mult de 8 locuri pe scaune, în afara locului șoferului. Ca și în cazul categoriei CE, un vehicul din categoria D la care este atașat o remorcă a cărei masă totală autorizată depășește 750 de kg se încadrează în categoria DE.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol