12 august 2020, 6:57

Modul în care zboară păsările migratoare, inspirație pentru un proiect menit să crească performanțele de mediu ale aeronavelor comerciale

Airbus a făcut cunoscut proiectul FELLO’FLY care este menit să crească performanțele de mediu ale tuturor aeronavelor comerciale.

Mai exact initiativa este inspirată din natură de la modul în care zboară păsările migratoare și presupune ca două aeronave să zboare în tandem.

Toate acestea fiind benefice dacă ținem cont de faptul că așa se urmărește diminuarea consumului de combustibil. Chiar dacă testele ar urma să înceapă de anul viitor se preconizează că această metodă ar duce la scăderea semnificativă a emisiilor din industria aviației.

Practic prin acest mod o aeronavă ar urma să preia energia pe care o lasă în spate o altă aeronavă denumită lider. Acest lucru ajutând aeronava din spate să reducă utilizarea motorului și astfel să reducă semnificativ consumul de combustibil (circa 10%/ călătorie).

Ținând cont de potențialul pe care-l are această soluție Airbus dorește să reușească intrarea pe piață cu acest sistem chiar din următorii cinci ani, conform digi24.ro.

Sursă foto cover: descopera.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.