14 iulie 2024, 17:05

MOMENT ISTORIC. Apple, prima platformă de streaming care câștigă Premiul Oscar

Apple a devenit primul serviciu de streaming care a câștigat Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Filmul original „CODA” a învins filmul rivalului Netflix, „The Power of the Dog”.

În filmul „CODA” („Child of deaf adult” – „Copil din părinți surzi”), Ruby (Emilia Jones), în vârstă de 17 ani, este singurul membru care aude al unei familii de surzi. Când afacerea lor de pescuit este amenințată, Ruby se trezește împărțită între a-și urmări dragostea pentru muzică și teama de a-și abandona părinții.

„CODA” este primul film cu o distribuție predominant surdă care a câștigat o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun film. Iată că a și câștigat! Pelicula este un remake al filmului francez „La Famille Bélier” (2014), care a fost criticat pentru că nu a distribuit actori cu deficiențe de auz.

Starul Tony Kotsur — primul bărbat surd nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar — și candidata pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Siân Heder, au luat acasă statui la categoriile respective.

„În numele tuturor celor de la Apple, suntem foarte recunoscători Academiei pentru onorurile acordate lui ‘CODA’”, a declarat Zack Van Amburg, șeful companiei Apple Worldwide Video.

În ciuda a 27 de nominalizări impresionante, Netflix a părăsit ceremonia de duminică cu o singură statuetă, pentru regie – Jane Campion („The Power of the Dog”). Disney+ a câștigat pentru „Encanto” (Cel mai bun film de animație), „Cruella” (Cel mai bun design de costume) și „Summer of Soul” (Cel mai bun documentar de lungmetraj). În ciuda a trei nominalizări pentru „Being the Ricardos” și „Coming 2 America”, Amazon Prime a încheiat noaptea cu mâinile goale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol