5 octombrie 2023, 5:35

Momentul  coliziunii frontale dintre cele două trenuri din Grecia a fost surprins pe camere. Ultimul bilanț (VIDEO)

Ultimul bilanț al tragediei din Grecia indică 46 de persoane decedate, la care se adaugă un număr de dispăruți. Multe dintre cadavre au fost carbonizate, iar unii dintre pasageri pot fi identificați doar prin intermediul mostrelor de ADN.

Ministrul grec al Transporturilor, Kostas Karamanlis, și-a prezentat demisia.

Arestări și audieri

Șeful de gară elen acuzat că a provocat catastrofa feroviară care s-a soldat cu 46 de morți depune joi mărturie în fața instanței din Larissa, orașul din centrul Greciei cel mai apropiat de accident.

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a fost arestat miercuri și acuzat de „omucidere prin neglijență” și provocarea de „vătămări corporale”. El riscă închisoare pe viață.

Șeful de gară trebuie să explice cum a fost posibil ca trenul care transporta 342 de pasageri a fost lăsat să folosească aceeași cale ferată cu un tren de marfă.

Cele două trenuri s-au ciocnit frontal după ce merseseră pe aceeași cale ferată timp de mai mulți kilometri.

„Era un tren plin de studenți, tineri de 20 de ani”

„Era un tren plin de studenți, tineri de 20 de ani. Este cu adevărat șocant să vezi vagoanele mototolite de parcă erau făcute din hârtie”, a declarat presei Costas Bargiotas, medic la spitalul din Larissa.

Președintele sindicatului mecanicilor de tren OSE, Kostas Genidounias, a denunțat ceea ce a spus că este o lipsă de siguranță pe linia care leagă cele două orașe principale ale Greciei.

„Toată (semnalizarea) se face manual. Sistemele nu mai funcționează din anul 2000″, a declarat el la televiziunea ERT. Anterior, el spusese că „niciun sistem de siguranță, nici telecomanda și nici semafoarele nu funcționează”.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol