CITIRE

Moș Crăciun bate la ușă îmbrăcat în haine… r...

Moș Crăciun bate la ușă îmbrăcat în haine… roșii!

Mirosul de brad, aroma cozonacilor făcuți de bunica, sunetul colindelor, atmosfera caldă și masa îmbelșugată sunt unele din motivele pentru care apropierea sărbătorilor de iarnă ne umple sufletul de bucurie. Dar acestea nu sunt singurele aspecte ce ne fac să fim nerăbdători în preajma acestei perioade, deoarece cu toții ne aducem aminte cum îl așteptam când eram mici pe Moș Crăciun cu sacul plin de jucării.

Imaginea lui Moș Crăciun este asociată cu cea a unui bătrân cu barbă lungă îmbrăcat în haine roșii. De-a lungul timpului, însă, Moșul a schimbat mai multe costume – de la albastru, violet și verde până la bleumarin- imaginea acestuia fiind conturată de mai mulți artiști.

Primul care a contribuit la aspectul Moșului a fost artistul de origine germană Thomas Nast în 1965, în revista „Harper’s Weekly”.  Ilustraţia urează „Un Crăciun fericit pentru toţi” şi conţine un portret a celui pe care toţi îl recunoaştem astăzi drept Moş Crăciun. Desenul conţine şi alte imagini mici care arată tradiţiile de Crăciun din anii 1860, redactează adevărul.ro.

Mai târziu, în 1930, compania Coca-Cola a decis să folosească imaginea lui Moș Crăciun în campania sa de publicitate de iarnă. Cel care s-a ocupat de acest aspect a fost designer-ul american de origine suedeză – Haddon Sundblom – care a ales culoarea oficială: roșu de Coca-Cola și alb pentru a proiecta costumul lui Mos Crăciun. În spotul publicitar acesta era îmbrăcat într-o mantie roșie cu blăniță albă cu o centură neagră, având un aer jovial. Astfel, imaginea lui Moș Crăciun a devenit populară în toată lumea.

 


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.