25 septembrie 2021, 3:05

Moscova. Vrei o votcă la restaurant? Davai pașaport!

Situația în capital Rusiei este din ce în ce mai complicată. Moscova a anunțat că va impune folosirea unor pașapoarte de sănătate de către cei care vor să iasă la restaurant.

Acesta va intra în funcțiune peste câteva zile.

Moscoviţii vor trebui să descarce de pe site-ul primăriei locale un cod QR care confirmă fie faptul că s-au vaccinat împotriva COVID-19, fie că au trecut și s-au vindecat de boala Covid în ultimele șase luni, fie că dispun de un test PCR cu rezultat negativ realizat cu cel mult trei zile în urmă, a precizat primarul Serghei Sobianin.

Stabilimentele vizate de noua măsură – restaurante şi baruri – care nu vor implementa un sistem de control nu vor putea să primească clienţi şi vor funcţiona doar prin intermediul serviciilor de livrări la domiciliu.

Primarul Moscovei a decis să sporească restricţiile adoptate de la jumătatea lunii iunie din cauza exploziei surprinzătoare a numărului de cazuri de COVID-19, stimulată de varianta Delta, apărută iniţial în India şi considerată mai contagioasă şi mai virulentă.

Această variantă reprezintă aproape 90% din totalul infectărilor raportate recent în capitala rusă.

Marţi, aproape 2.000 de persoane au trebuit să fie spitalizate în capitala rusă, fiind raportate 6.555 de cazuri noi şi 86 de decese. La nivelul întregii ţări, Rusia a raportat în ultimele 24 de ore un total de 16.715 infectări şi 546 de decese asociate COVID-19.

Foto: unsplash.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.