Site icon Editia de Dimineata

Moștenitorii lui Picasso vând NFT-uri inspirate din creațiile artistului

ACTUALIZARE:

Din cauza unui dezacord în interiorul familiei, moștenitorii nu mai autorizează lansarea niciunui „Picasso NFT”.


Moștenitorii lui Pablo Picasso adoptă comerțul din secolul al XXI-lea vânzând 1.010 piese de artă digitală inspirate dintr-una dintre lucrările ceramice ale artistului, care nu a fost niciodată văzută în public până acum.

Nepoata lui Picasso, Marina Picasso, și fiul ei, Florian Picasso, și-au deschis apartamentul într-un cartier de lux din Geneva. Acolo, ei au oferit tuturor ocazia să arunce o privire asupra piesei care reprezintă o fuziune fără precedent a artelor plastice vechi cu activele digitale.

Ei profită de un val de interes pentru NFT-uri, noua invenție digitală din care artiștii pot scoate milioane de dolari.

„Încercăm să construim o punte între lumea NFT-urilor și lumea artelor plastice”, a spus Florian Picasso.

Descendenții artistului arată doar o parte din NFT-urile inspirate de o piesă de ceramică de dimensiunea unui castron mare de salată. Marina Picasso spune că prețuita piesă de ceramică datează din octombrie 1958, când ea era copil:

„Este unul dintre acele obiecte care au făcut parte din viața noastră, din viețile noastre intime.”

Sotheby’s va găzdui o licitație în luna martie, care va include un NFT unic, precum și bolul din ceramică propriu-zis. O primă fază de vânzare online a peste o mie de alte NFT-uri începe vineri, prin intermediul platformelor Nifty Gateway și Origin Protocol.


Citește și:
▶️ Ce sunt NFT-urile. Noua piață de miliarde de dolari de obiecte de artă digitale
▶️ Fiul lui John Lennon vinde suvenire Beatles ca NFT-uri


O parte dintre încasări vor fi donate unei organizații caritabile care-și propune să ajute la depășirea deficitului de asistente medicale și alta unei organizații neguvernamentale care dorește să contribuie la reducerea emisiilor de carbon în atmosferă.

Foto: AP Photo/Boris Heger (via AP News)

Exit mobile version