13 ianuarie 2023, 14:31

Motivul pentru care 7 din 10 angajați români și-ar schimba locul de muncă în 2023

Stăm destul de bine la capitolul optimism, legat de locul de muncă. Fiindcă inclusiv faptul că ne gândim la schimbarea lui, pentru avantaje în plus, înseamnă că suntem optimiști că acest lucru este realizabil. Șapte din 10 angajați români și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare, iar 35% dintre angajați și-ar schimba jobul pentru mai multe beneficii extrasalariale, în timp ce aproape 3 din 10 ar renunța la jobul actual pentru o mai mare siguranță a locului de muncă, arată datele oferite de MKOR Consulting prin intermediul studiului Employee Sentiment 2023.

Potrivit acestuia, angajații au avut parte de stabilitate la locul de muncă în ultimele 12 luni, iar optimismul se menține și în noul an: peste jumătate dintre participanții la studiu consideră că nu au motive de îngrijorare privind jobul în 2023.

Pe lângă siguranța locului de muncă, în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022 au rămas neschimbate în percepția angajaților și alte aspecte ale vieții profesionale: oportunitățile de dezvoltare (59%), pachetul salarial (52%), beneficiile (63%) și flexibilitatea regimului de muncă (61%).

Schimbări au apărut privind volumul de muncă resimțit, care a crescut pentru 4 din 10 persoane. Modificarea gradului de încărcare a avut loc în contextul în care numărul de colegi a rămas același pentru peste jumătate (55%) dintre respondenți, notează economedia.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol