26 mai 2022, 16:43

O multinațională cu filiale în România va începe să-și concedieze personalul nevaccinat

Timpuil s-a scurs! Vineri, 14 ianuarie a fost ultima zi în care angajații gigantului american Citigroup ar fi putut să prezinte dovezi de vaccinare, pentru a nu fi concediati.

Cu o zi înainte de expirarea ultimatumului dat de bancă, 99% dintre salariaţii acesteia s-au conformat, a anunţat joi într-o postare pe LinkedIn Sara Wechter, directoarea de resurse umane a grupului cu 70.000 de salariaţi.

Banca a acceptat însă scutiri din motive medicale sau religioase.

Citigroup este prima mare instituţie bancară de pe Wall Street care începe să concedieze angajații care au ales să nu se vaccineze împotriva coronavirusului.

Grupul, cu sediul la New York, a justificat iniţial această dspoziţie prin decizia lui Joe Biden de a impune vaccinarea obligatorie a tuturor salariaţilor care muncesc în baza unor contracte guvernamentale.

Ulterior, Curtea Supremă a Statelor Unite a declarat neconstituțională ordinul guvernului federal.

Citigroup nu este prima mare companie care concediază salariaţi nevaccinaţi anti-Covid în Statele Unite.

Citigroup, United Airlines și în curând Google

Mai multe companii americane au început să concedieze angajații nevaccinați anti-Covid

Compania aerană United Airlines a concediat 232 de salariaţi în octombrie, din cază că nu s-au vaccinat. CEO-ul United Airlines Scott Kirby a salutat faptul că 99,7% dintre cei 67.000 de angajaţi americani ai companiei au respectat obligaţia de a se vaccina impusă de firmă.

Societatea agroalimentară Tyson Foods a adoptat aceeaşi politică şi a obligat 120.000 de salariaţi americani să se vaccineze până la 1 noiembrie. Ea a anunţat că atins un nivel de vaccinare de 96% în rândul angajaţilor.

Google pare să vrea să le urmeze exemplul. Conducerea gigantului tech le-a trimis o notă salariaţilor americani, în decembrie, în care îi anunţă că cei care nu se vaccinează până la 18 ianuarie ar putea fi concediaţi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol