22 decembrie 2023, 12:49

Mulțumit de venituri, un patron plătește factura de electricitate pentru toți angajații săi

Stați liniștiți, nu la noi sau într-un stat din estul Europei. E vorba de Germania, unde un patron a anunțat public că plătește curentul angajaților pe tot anul 2022.

Un întreprinzător din Allgäu din Sonthofen (Bavaria), care conduce două magazine outlet în Sonthofen și Immenstadt, este cunoscut pentru acțiunile sale umanitare. Ultima: angajații săi primesc un cadou de Crăciun mai devreme. El le plătește facturile de electricitate, scrie RTL.

În semn de solidaritate cucei 70 de angajați ai săi loviți  de criza energetică, șeful „Allgäu Outlet”, Marc Wenz (54 de ani) le plătește factura privată de energie electrică pentru tot anul 2022.

Datorită recordului de vânzări din acest an, care l-a doborât pe cel din 2019, bărbatul de 54 de ani a anunțat luni: „Vreau doar să fac ceva bun pentru angajații mei și să sărbătorim recordul nostru împreună cu ei. În urmă cu doi ani, ne era frică pentru propria supraviețuire, acum vrem să sărbătorim succesul împreună. Angajații mei sunt ca o familie pentru mine”, spune Marc Wenz, Managing Director al „Allgäu Outlet”.

Costurile de energie electrică sunt scutite de taxe. Marc Wenz folosește „plata pentru inflație” aprobată de până la 3.000 de euro fără taxe, pentru a acoperi complet costurile cu electricitatea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol