24 iunie 2024, 7:46

Munca de acasă, preferată de majoritatea celor care își caută un loc de muncă

Flexibilitatea angajatorului rămâne un criteriu decisiv când vine vorba despre schimbarea locului de muncă. 6 din 10 candidați nu ar accepta un job într-o companie care nu permite munca de la domiciliu sau în sistem hibrid, afirmă reprezentanții unei platforme de recrutare online, citați de Radio România Actualități.

În 2022 angajații s-au întors la munca de birou, după 2 ani în care stilul de activitate la distanță a fost mai degrabă regula decât excepția.

Iar 2023 pare că va continua această tendință, susțin reprezentanții de pe piața muncii.

Cercetarea arată că în acest moment 46% dintre angajați lucrează exclusiv la sediul companiei, aproape 20% integral de acasă, iar restul își împart timpul între casă și birou.

Unii angajați au un program hibrid, pe o structură decisă de companie. Alții trebuie să vină la birou, dar au libertatea de a decide singuri câte zile lucrează de acasă și câte la sediu.

Potrivit cercetării, aproape 24% dintre intervievați vor să lucreze exclusiv de acasă, în timp ce 20% și-ar dori să crească numărul zilelor în care muncesc de la distanță.

De altfel, flexibilitatea angajatorului s-a transformat inclusiv într-un criteriu pe care candidații îl iau în calcul din perspectiva unei noi angajări.

Sentimentele acute de înstrăinare și lipsa socializării cu colegii sunt două din motivele pentru care angajații doresc mai degrabă o activitate tip hibrid, potrivit cercetării.

Sondajul a fost realizat în această lună pe un eșantion de 4.300 respondenți.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol