12 septembrie 2023, 11:31

Munca grea aduce o viață mai bună? Britanicii sunt deja de altă părere

Potrivit unui studiu efectuat în 24 de țări, britanicii nu mai cred că munca grea aduce o viață mai bună. O cincime dintre britanicii intervievați au spus că munca nu a fost importantă în viața lor.

Studiul include și țări precum Franța, Suedia, SUA, Nigeria, Japonia și China. Britanicii au fost, de asemenea, printre cei mai puțin predispuși să spună că munca ar trebui să fie pe primul loc întotdeauna, potrivit studiului Institutului de politici de la King-s College din Londra.

Oamenii din Marea Britanie nu cred că munca grea aduce o viață mai bună pe termen lung, scrie The Guardian.

 Diferențe intergeneraționale

Doar cei mai în vârstă cred majoritatea sunt de acord că munca ar trebui să fie pe primul loc. Cei tineri, înseosebi născuți la începutul anilor 1980 și până la mijlocul anilor 1990 nu mai sunt așa de acord.

Potrivit autorului studiului, această din urmă categorie a devenit mult mai sceptică cu privire la prioritizarea muncii din cauza stagnării economice și salariale. Aceste două motive determină generațiile mai tinere să pună la îndoială valoarea muncii.

Când oamenii simt că zarurile sunt aruncate, împotriva lor, în timp ce alții merg înainte, chiar dacă muncesc din greu, atunci motivația de a munci va fi afectată.

Cei care au spus că munca este importantă în viețile lor sunt, în mare parte, oameni din țări cu venituri mici și medii: Filipine, Indonezia, Nigeria.

Toate se află pe primele locuri în cadrul rezultatelor cercetării. Alte națiuni precum Franța, Slovenia, Italia, Suedia, se clasează mult mai sus decât Marea Britanie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol