23 octombrie 2021, 2:29

Musca soldat negru ar putea salva planeta: sursă de hrană și mod de reducere a gazelor cu efect de seră

O companie israeliană a elaborat un războinic ecologic, pentru a ajuta la reducerea gazelor cu efect de seră, în timp ce produce furaje pentru animale cu conținut ridicat de proteine.

Muștele negre soldat (hermetia illucens), la fel ca majoritatea insectelor, au un ciclu de viață distinct: o muscă femelă își depune ouăle (aproximativ 500 la un moment dat), care se transformă în larve. După ce mănâncă foarte mult – muștele își cresc greutatea corporală de 7.000 de ori în câteva săptămâni – larvele se transformă în pupă și apoi în muște adulte.

Larvele sunt pline de proteine ​​- până la 50% din greutatea lor – și pot fi transformate într-o varietate de produse. Principalul este făina, utilizată pe scară largă ca sursă de hrană pentru porci, păsări de curte și în acvacultură.

În plus față de hrana pentru pești și hrana animalelor derivată din larve, compania Entoprotech dezvoltă produse proteice pe bază de muște soldat negru, pentru industria farmaceutică și cosmetică. Entoprotech lucrează îndeaproape cu grupuri de cercetare din spitale și de la Universitatea din Ierusalim, pentru a explora și dezvolta în continuare caracteristicile antiinflamatorii și antibacteriene ale larvelor de muște soldat negru.

Entoprotech nu este singura companie axată pe musca soldat negru. Alți jucători includ Protix și InnnovaFeed. Diferențierea cheie a firmei Entoprotech este capacitatea sa de a utiliza larvele pentru a procesa o varietate de produse reziduale, dintre care unele sunt dificil de procesat prin alte metode.

Foto: Israel 21C


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.