7 decembrie 2023, 15:08

Muzeul Copilăriei în Vreme de Război, în premieră la București

Rețeaua Națională a Muzeelor din România anunță invitarea în premieră, în România, a expoziției itinerante curatoriată de către War Childhood Museum/Muzeului Copilăriei în Vreme de Război, singurul muzeu din lume dedicat memoriei copilăriei afectate de experiența războiului.

Expoziția LISTEN / ASCULTĂ va fi găzduită de Muzeul Național al Țăranului Român din București, la Noua Galerie, și va fi inaugurată pe 12 mai 2023, cu o zi înainte de Noaptea Muzeelor.

Creat de un grup de tineri care și-au trăit copilăria în timpul războiului din Bosnia și Herțegovina, War Childhood Museum/ Muzeului Copilăriei în Vreme de Război și-a deschis porțile în 2017, în Sarajevo.

În ultimii ani, muzeul și-a extins activitățile către zonele de conflict contemporane, devenind o platformă internațională care dă voce copiilor afectați de război din toată lumea. În prezent, colecția multi-premiatului muzeu este formată din peste 4.000 de obiecte personale și sute de ore de mărturii de istorie orală și mărturii video. 

Expoziția de la București, care va fi deschisă pentru vizitatori între 12 mai și 12 iunie 2023, va include poveștile emoționante și obiecte-simbol ale copiilor din Ucraina, Siria, Afganistan, Bosnia, Yemen, Irak, Palestina, Eritrea, inclusiv ale copiilor ucraineni refugiați în România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol