10 ianuarie 2023, 9:30

Muzeul Luvru limitează numărul vizitatorilor. Câti turiști a primit anul trecut?

Muzeul Luvru din Paris, cel mai frecventat muzeu din lume, va limita de acum înainte numărul de vizitatori zilnici la 30.000 „pentru a facilita o vizită confortabilă și a asigura condiții optime de lucru pentru personalul muzeului”, potrivit unui comunicat.

Înainte de pandemie, Luvrul putea primi până la 45.000 de vizitatori în fiecare zi, potrivit Art Newspaper. Atunci când Louvrul s-a redeschis în iulie 2020, după o închidere de 16 săptămâni, nu a limitat în mod oficial capacitatea, deși numărul de vizitatori a scăzut din cauza pandemiei în curs de desfășurare și a restricțiilor de călătorie internațională.

Muzeul a luat în liniște decizia de a-și limita numărul de vizitatori zilnici în iunie 2022, la scurt timp după anunțul că Laurence des Cars va fi următoarea sa președintă-directoare, dar înainte ca aceasta să preia oficial funcția la 1 septembrie.

Într-o declarație, dna Laurence des Car, directorul muzeului,  a declarat: „Cifrele extrem de pozitive pentru 2022 sunt extrem de încurajatoare pentru tot personalul nostru. Sper că vizitatorii se bucură de timpul petrecut la Musée du Louvre, în special cei care descoperă muzeul pentru prima dată, care reprezintă 60% dintre ei. Lucrăm din ce în ce mai mult pentru a îmbunătăți condițiile de vizitare și pentru a continua să oferim un program de mare calitate și o gamă unică de spectacole live care să rezoneze cu ceea ce se întâmplă la muzeu.”

Cifre oficiale

Luvrul a anunțat schimbarea oficială a numărului de vizitatori zilnici în momentul în care a anunțat cifrele oficiale de prezență pentru 2022. Anul trecut, în 2022, acesta a primit 7,8 milioane de vizitatori, în creștere cu 120% față de cifrele din 2021, dar în continuare în scădere cu 19% față de vârful de 9,6 milioane de vizitatori din 2019.

Potrivit muzeului, restricțiile de călătorie au continuat să aibă un impact asupra primului său trimestru de prezență, dar creșterea prezenței în ultimele trei trimestre „a ilustrat o tendință puternic pozitivă”.

Cine a vizitat muzeul

Din cele 7,8 milioane de persoane care au vizitat Luvrul în 2022, 30 la sută au fost francezi și 70 la sută au fost vizitatori străini, vizitatorii din Statele Unite reprezentând 18 la sută. Vizitatorii din Asia „au fost practic absenți, în pofida unei mici creșteri observate la sfârșitul anului”, potrivit raportului. Cifre suplimentare reprezintă faptul că 45 la sută dintre vizitatori aveau sub 25 de ani, 60 la sută erau la prima vizită, iar 225.000 de vizitatori au beneficiat de programul prelungit al Luvrului de vineri seara.

În această nouă variantă, Luvrul, care este închis în fiecare marți și în trei zile de sărbători legale, ar putea primi maximum 9,3 milioane de vizitatori în 2023.

Foto Pixabay

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol