23 iulie 2024, 21:43

Muzeul Național de Istorie a României lansează noul site și chatbot-ul „Mircea”

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă lansarea noului site al muzeului şi a chatbot-ului Mircea, în cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, începând cu ora 12,00, la sediul instituţiei muzeale.

Potrivit unui comunicat al MNIR, transmis marţi, înlocuirea temei şi refacerea designului, o mai bună arhitectură şi accesul rapid la informaţii, navigarea mai uşoară, optimizarea vitezei de încărcare sunt câteva dintre obiectivele care au fost avute în vedere pentru a face utilizarea site-ului plăcută, eficientă, relevantă şi sigură.

Noutate pe site-ul Muzeului Naţional de Istorie

O noutate a site-ului este chatbot-ul Mircea cu care vizitatorii vor putea interacţiona, permiţând inteligenţei artificiale să răspundă întrebărilor, să ofere informaţii despre personalităţi şi evenimente istorice şi să furnizeze o experienţă personalizată în funcţie de interesele vizitatorilor, transmite MNIR.

„Chatbot-ul Mircea reprezintă o premieră pentru muzeele din România şi sperăm să fie un instrument util pentru vizitatorii noştri din online”, a afirmat dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, manager al MNIR.

Noul site al MNIR a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Prietenii Muzeului de Istorie a României, fundaţia jucând un rol esenţial în sponsorizarea şi facilitarea implementării acestui proiect, mai precizează sursa citată.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol