9 august 2020, 8:50

Muzeul Românilor de Pretutindeni, într-un nou format! Află mai multe despre realizările compatrioților din Diaspora

Despre Muzeul Românilor de Pretutindeni știm că este o inițiativă a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni cu scopul de a oferi o platformă online unde vocea cetățenilor români din afara țării să-și arate adevărata valoare și de ce nu diversitatea comunităților de români din întreaga lume.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat un format nou pentru platforma Muzeului Românilor de Pretutindeni care să conțină și o latură specială pentru realizările din diaspora. Prin această nouă secțiune se urmărește promovarea cetățenilor români de succes din toată lumea. Acei oameni care au reușit să inspire și să se facă auziți transformându-se în adevărați „ambasadori” ai României.

În platformă sunt incluse și secțiuni precum Români din jurul graniţelor, Diaspora de mobilitate, Mediul Asociativ Românesc, Centenar, Exilul Românesc, Şcoala şi biserica, Vechi cărţi de identitate şi paşapoarte, Hărţi, Tradiţii şi Obiceiuri, iar de anul acesta va conţine şi o secţiune dedicată performanţei româneşti de pretutindeni, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Așadar, în secțiunea „Fii inspirație” este cuprins un formular destinat utilizatorilor ce vor să facă o recomandare de român aflat în străinătate care a făcut lucruri excepționale sau oamenii se pot recomanda singuri. Formularele se găsesc sub numele „Am o propunere” sau „Vreau să devin inspirație”. Țările în care locuiesc acești oameni vor fi prezentate pe o hartă a lumii.

În vederea îmbogăţirii conţinutului acestei platforme, dar şi al noii secţiuni dedicate succesului românesc de pretutindeni, MRP lansează o invitaţie deschisă mediului asociativ românesc să continue să participe la această iniţiativă prin transmiterea de materiale la adresa [email protected], se mai arată în comunicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.