CITIRE

Muzeul Universității a serbat Jubileul

Muzeul Universității a serbat Jubileul

Joi, 31 mai, Muzeul Universității a sărbătorit 50 de ani de la înființare!

La data de 29 iulie, 1967, Ministerul Învățământului de atunci, aproba înființarea colecției muzeale a Universității din București asumată de rectorul Gheorghe Mihoc. Astfel, joi, Muzeul Universității și-a așteptat invitații cu o expoziție permanentă redeschisă în urma cu 2 ani.

sursa: editiadedimineata.ro

Evenimentul a avut loc în cadrul Unversității de Drept, în fața muzeului și a început cu un scurt discurs al doamnei decan Florentina Nițu, care spunea că “Universitatea a trecut prin vremuri grele, dar de fiecare dată aici s-a făcut cercetare la cel mai înalt nivel, iar profesorii universității au ținut mereu fruntea sus. Prin această expoziție am încercat să dăm o formă memoriei noastre colective din ultimii 50 de ani. De asemenea, încercam să atragem atenția asupra acestei forme de Patrimoniu universitar”.

sursa: editiadedimineata.ro

În altă ordine de idei, cum spunea și doamna decan, în cadrul expoziției nu se vede trecutul, ci doar reprezentări ale lui. Așadar, acolo veți regăsi ultimii 50 de ani, prin intermediul documenteleor, al monumentelor sau alte obiecte.

Sursa: editiadedimineata

Tot în cadrul evenimentului s-au oferit și diplome “În semn de prețuire pentru implicarea și contribuirea remarcabilă în dezvoltarea Patrimoniului universitar” pentru personalități, precum prorectorul Mircea Dumitru, președintele senatului universității, Marian Preda ș.a.

sursa: editiadedimineata.ro

sursa: editiadedimineata.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.