4 mai 2024, 13:22

Muzica pe înţelesul tuturor. Parada instrumentelor de alamă

Duminică, 5 noiembrie 2023, ora 11.00, proiectul Muzica pe înţelesul tuturor propune tinerilor melomani o selecție captivantă de lucrări de mare popularitate, compuse sau aranjate special pentru un ansamblu de suflători de alamă. Protagoniștii, Berlin Brass Union și Athenaeum Brass Quintet, o adevărată reuniune de talente, vor prezenta pe scena Ateneului Român, o selecție de piese printre care se numără și pagini din lumea operei și a  muzicii de film, iar comentariul de  specialitate îi aparține, ca de fiecare dată, muzicologului Mihai Cojocaru, care va prezenta într-un mod accesibil și captivant acest eveniment care celebrează pasiunea pentru muzică.

Berlin Brass Union este un cvintet de alămuri înființat la inițiativa tubistului Vikentios Gionanidis. Membrii acestui ansamblu sunt instrumentiști remarcabili, membri ai orchestrelor  și universităților germane, așa cum sunt Staatskapelle Berlin, Deutsches Symphonie-Orchester, Deutsche Oper și Universitatea Hans-Eisler. Înființat în anul 2003, Athenaeum Brass Quintet are ca membri artiști instrumentiști din Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Națională Radio și Opera Națională București.

Începând cu stagiunea 2023 – 2024, Filarmonica George Enescu oferă la fiecare concert din cadrul proiectului Muzica pe înțelesul tuturor locuri gratuite copiilor din zone cu acces redus la evenimentele culturale. La concertul din 5 noiembrie suntem bucuroși să avem printre spectatori un grup de 50 elevi din județul Teleorman

Mai multe informații despre concert pot fi găsite aici: https://tockify.com/stagiune/detail/504/1699174800000

Proiect

În stagiunea 2022 – 2023 a fost inaugurat proiectul Muzica pe înțelesul tuturor, în care artiștii Filarmonicii „George Enescu” se prezintă publicului prin recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant. Comentarii de specialitate transmit, într-un limbaj accesibil și atrăgător, informații despre compozitori și piesele incluse în programe, iar instrumentiștii și cântăreții filarmoniști oferă interpretări de referință. Recitalurile și concertele se desfășoară fără pauză, cu o durată de aproximativ 75 de minute.

Mai multe informații despre stagiunea 2023-2024 pot fi găsite aici:
https://www.fge.org.ro/calendar

Prețurile biletelor sunt:
Categoria I:    40 lei
Categoria II:  35 lei
Categoria III: 30 lei

Biletele se pot cumpăra:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: marți – vineri 12:00 – 19:00. Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol