13 iulie 2024, 6:11

N-a fost doar fotbal. A fost un vis: România se califică în optimile EURO 2024 de pe primul loc din grupă!

Inutil de spus: Naționala României s-a calificat în optimile EURO 2024 de pe primul loc din grupă, după un egal care ne-a adus de la agonie la extaz, 1-1, cu Slovacia.

România și Slovacia au terminat la egalitate, 1-1, după ce slovacii au condus cu 1-0. Au înscris Ondrej Duda, în minutul 24, respectiv Răzvan Marin din penalty, în minutul 37. În celălalt meci, Ucraina și Belgia au terminat și ele la egalitate, 0-0.

În urma acestor rezultate, toate cele patru echipe au acumulat câte patru puncte. România a câștigat grupa datorită golaverajului. Belgia s-a clasat pe al doilea loc, iar Slovacia pe locul trei. Ucraina părăsește competiția deși are mai multe puncte decât alte echipe de pe locul trei, din alte grupe.

Toată țara o știe deja.

O știe toată lumea, pentru că n-a fost vorba doar despre fotbal.

Echipa ACEASTA  deja a câștigat o țară. O țară pierdută într-un noian de dezamăgiri și eșecuri, care par că nu se mai termină și s-au lipit de noi pe vecie. România e fotbal în seara asta, fiecare dintre noi se simte dator cu (măcar) un comentariu.

Pentru comentariile meciurilor Naționalei, le mulțumim în special celor trei trimiși ai Radio România Actualități la #EURO2024, Robert Șișcă, Adrian Soare și Cătălin Cîrnu. Cei mai realiști și lucizi jurnaliști, dar care știu să se bucure de victorie și să ne țină pe frecvență și după încheierea meciului. Au reușit, de altfel, să-l prindă pentru un comentariu imediat după meci pe unul dintre regizorii filmului despre Generația de Aur, Tudor Giurgiu.

Bucuria este copleșitoare, suporterii, incredibili, de la primul meci al Naționalei, nu mai știu ce căi să mai inventeze pentru a-și exprima fericirea clipei.

Suntem în continuare la #EURO2024 și asta contează cel mai mult.

Suntem pe locul 4, la #EURO2024, după numărul de suporteri. Zeci de mii de români s-au mutat dintr-un oraș în altul, după meciurile Naționalei de Fotbal. Cel mai probabil este un record, în ceea ce privește participările suporterilor români la astfel de competiții. Și parcă niciodată ”Deșteaptă-te, române!” nu a sunat mai frumos, așa cum a sunat în tribunele din Germania.

Bucuriile mici fac piepturile mari în seara asta. Ne-a lipsit o bucurie colectivă. În seara asta redescoperim Piața Universității, ca loc al exprimării ei. Să mulțumim sportului pentru asta!

UPDATE

Selecționerul a lăudat suporterii naționalei, după remiza 1-1 cu Slovenia care a asigurat calificarea celor două echipe în optimile EURO 2024

“Încep prin a face o reverenţă în faţa suporterilor echipei naţionale. Ce am trăit aici probabil trăieşti o dată în viaţă. Cred că în istoria echipei naţionale suporterii nu au fost atât de apropiaţi de naţională cum au fost acum. Pentru noi cea mai mare preocupare asta este, dorim să nu îi dezamăgim. E momentul nostru, e seara noastră, e seara României, e şi ziua drapelului şi este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a spus Iordănescu la Pro Arena.

Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat, scrie News.ro.

UPDATE

Aproximativ 3.000 de suporteri au urmărit meciul din Piața George Enescu, acolo unde a fost amplasat un ecran uriaș. Imediat după fluierul final, aceștia au luat-o la pas spre Piața Universității pentru a sărbători calificarea în optimi, așa cum se întâmpla în vremurile de glorie ale fotbalului românesc. Alți suporteri din zonă, de la terasele din centrul vechi al capitalei, s-au alăturat pe traseu. S-au strâns 10.000 de oameni și lumea continuă să vină, scrie GSP.

România va întâlni Olanda în optimile competiției. Meciul va avea loc pe 2 iulie, la Munchen.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol