16 iulie 2020, 7:03

Nadia Comăneci premiată la Gala Premiilor Asociației Comitetelor Olimpice Naționale

Prima gimnastă din lume care a reușit performanța unei note de 10 este Nadia Comăneci. Prin participarea și reușita de la Jocurile Olimpice  din 1976 – ce au avut loc la Montreal – românca a intrat în istorie, iar acest lucru încă îi aduce premii și distincții.

Sursă imagine: pinterest.de

De curând a avut loc Gala Premiilor Asociației Comitetelor Olimpice Naționale (ANOC) la Praga, unde fosta gimnastă româncă a primit distincția pentru performanță deosebită (Outstanding Performance), relatează Agerpres.ro. La 41 de ani de la momentul istoric, Nadia Comăneci rămâne o emblemă.

Aveam șase ani și jumătate când am intrat într-o sală de gimnastică și a fost datorită mamei mele, pentru că aveam atât de multă energie, ca orice alt copil, iar ea s-a gândit că mai bine să fac sport decât să distrug mobila și să mă lovesc. A fost bucuroasă că sala era aproape de casă, într-o perioadă în care femeile nu avea multe oportunități să facă sport. Într-un orășel din România, Onești, am făcut acest sport (gimnastica) și am crezut că este cel mai frumos loc de pe pământ. Gimnastica mi-a oferit oportunitatea de a călători în toată lumea, la concursuri, să întâlnesc mulți oameni, printre care și pe cel care se află acum alături de mine, un campion olimpic, Bart Conner„,  a transmis românca la gala de premiere.

Sursă imagine: vincentborrelli.com

În cadrul Galei ANOC au fost premiați și cei mai buni sportivi ai anului 2017 de pe fiecare continent, atât la masculin, cât și la feminin:
– Africa: cea mai bună sportivă — Farida Osman (Egipt), cel mai bun sportiv — Chad Le Clos (Africa de Sud)
– America: cea mai bună sportivă — Yulimar Rojas (Venezuela), cel mai bun sportiv — ștafeta 4×400 m a statului Trinidad & Tobago
– Asia: cea mai bună sportivă — Yu Song (China), cel mai bun sportiv — Mutaz Essa Barshim (Qatar)
– Europa: cea mai bună sportivă — Sarah Sjostrom (Suedia), cel mai bun sportiv — Marcel Hirscher (Austria)
– Oceania: cea mai bună sportivă — Sarah Goss (Noua Zeelandă), cel mai bun sportiv — Robbie Manson (Noua Zeelandă)

De asemenea, ANOC a premiat și sportivi pentru întreaga carieră: Julio Maglione (Uruguay), cât și pentru pentru contribuția adusă Mișcării Olimpice: Michael Fennell (Jamaica).

Mai jos, aveți imagini din timpul galei și momentul în care Nadia Comăneci a primit distincția:

[Sursă imagine cover: digitalnewsagency.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.