1 iunie 2023, 22:41

NASA spune că nu va mai avea loc în spațiul cosmic de sateliții lui Musk

NASA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la planul companiei SpaceX de a implementa aproximativ 30.000 de sateliți pentru rețeaua Starlink. Compania SpaceX a lui Elon Musk a primit anterior autorizația pentru aproximativ 12.000 de sateliți care să ofere Internet în bandă largă și a cerut aprobarea pentru o constelație de 30.000 de sateliți.

NASA a spus că acum sunt 25.000 de obiecte pe orbită – și aproximativ 6.100 sub 600 km. Expansiunea rețelei SpaceX Gen2 ar putea mai mult decât dubla numărul de obiecte urmărite pe orbită și ar crește de cinci ori numărul de obiecte sub 600 km.

Elon Musk a scris pe Twitter pe 15 ianuarie că SpaceX are 1.469 de sateliți Starlink activi și 272 care se deplasează în curând pe orbite operaționale.

Amazon.com, care s-a angajat să cheltuiască cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a construi 3.236 de astfel de sateliți prin programul său Project Kuiper, și-a exprimat în mod separat îngrijorarea cu privire la planul lui SpaceX, la fel ca și furnizorul american de difuzare directă prin satelit, Dish Network.

Deși este extrem de costisitoare de implementat, tehnologia de Internet prin satelit poate oferi viteză mare la traficul de date pentru persoanele care locuiesc în zone rurale sau greu de deservit, unde cablurile de fibră optică și turnurile celulare nu pot ajunge. Tehnologia ar putea fi, de asemenea, un sprijin critic atunci când uraganele sau alte dezastre naturale întrerup comunicarea. Războiul din Ucraina este un alt exemplu pentru ocaziile în care această tehnologie poate fi utilă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol