9 august 2020, 7:54

National Geografic a inclus Transfăgărăşanul în topul celor mai spectaculoase 10 trasee din lume

Atât pentru români, cât și pentru turiștii străini, parcurgerea Transfăgărășanului face parte din experiențele de neratat în România. Au spus-o mulți și încă continuă să fie așezat la loc de cinste printre cele mai importante și spectaculoase trasee montane din lume.

”Trage o sperietură în Alpii transilvani”, se numeşte secţiunea dedicată Transfăgărăşanului în noul documentar realizat de cei de la National Geografic, potrivit Libertatea.

Pe lângă frumusețea și dificultatea traseului, în material mape traseului sunt prezentate și obiectivele naturale și cele istorice care trebuie musai vizitate.

Vlad Ţepeş, prinţul care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker, este probabil cea mai importantă tentativă a zonei de a ajunge celebră, iar turiştii se pot opri la ruinele castelului Poenari, vechi de 700 de ani, după ce străbat drumul pitoresc de peste râul Argeş, şi trec de forma de semilună a Barajului de la Vidraru şi de lacul de smarald Vidraru”, notează jurnaliştii de la National Geographic, potrivit Libertatea.

Pe lângă frumusețile cu care întâmpină turiștii, Transfăgărășanul îi pune la grea încercare pe vizitatori, iar aceste aspecte nu au fost ignorate de cei de la National Geografic, care menționează că traseul poate implica și unele riscuri.

”De parcă n-ar fi destul să treci peste 27 de poduri şi apeducte, să traversezi un tunel fără lumină şi să stai cu ochii după turmele de oi care rătăcesc în drum, condiţiile meteo înşelătoare fac să nu fie deschis Transfăgărăşanul pentru a fi traversat în siguranţă decât de la sfârşitul lunii iunie până la jumătatea lunii octombrie”, conform sursei citate anterior.

Pe lista realizată de celebra televiziune recunoscută pentru documentarele de succes se mai regăsesc și Trans-Andică dintre Chile și Argentina, Drumul Morții din Bolivia, șoseaua alpină Grossglockner din Austria, Milford Road, din Noua Zeelenadă și alte drumuri din SUA, Maroc, Canada și China.

Sursă foto: radiominisat.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.