1 septembrie 2023, 12:02

Ne(-)am îngrășat! 15 pasageri, dați jos din avion la Cluj din cauza surplusului de greutate

Situație mai puțin obișnuită pe aeroportul din Cluj-Napoca. Un avion cu destinația Munchen nu a putut decola din cauza greutății. În urma incidentului, 15 persoane au fost nevoite să rămână la sol.

Incidentul a avut loc pe data de 4 august, pe zborul Cluj-Napoca – Munchen (Germania). După îmbarcarea în avion, comandantul aeronavei le-a transmis pasagerilor că există o problemă de greutate, iar angajații vor reorganiza bagajele în cală.

Ulterior, scrie Alba24, comandantul avionului a cerut ca 15 dintre călători să coboare din aeronavă și să se întoarcă în terminal, cu tot cu bagajele personale.

Potrivit directorului Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, David Ciceo, siguranța zborului este pe primul loc.

„Comandantul poate lua orice decizie, astfel încât zborul să se desfășoare în siguranță. Pasagerii rămași la sol au fost rerutați pe alte zboruri și au primit compensațiile corespunzătoare, conform reglementărilor europene.

Există o despăgubire de 250 de euro, dacă nu sunt motive tehnice, deci trebuie să fie rerutați, să li se asigure hotel, masă și 250 de euro”, a precizat David Ciceo.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol